Τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι, τα γυαλιά ηλίου θα γίνουν το αγαπημένο μας αξεσουάρ. Θα τα έχουμε παντού μαζί μας, από την πρωινή διαδρομή στη δουλειά μέχρι τη θάλασσα. Τα γυαλιά μας, όμως, εκτός από ένα απαραίτητο αντικείμενο ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι και ένα συνήθως ακριβό αξεσουάρ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ευπαθές, αν δεν το προσέξουμε. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε, για να διατηρήσουμε τα γυαλιά ηλίου μας σαν καινούρια; Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα, αφού δεν σχετίζεται μόνο με την εμφάνισή τους αλλά και με το επίπεδο προστασίας τους, καθώς αν γρατζουνιστεί ο φακός, αμέσως οι επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου θα βρουν τρόπο να… τρυπώσουν και να βλάψουν τα μάτια μας.

Καθαρισμός μόνο με το ειδικό πανάκι

Οι φακοί των γυαλιών λερώνονται πολλές φορές μέσα στη μέρα και αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να τα καθαρίσουμε πάνω στη μπλούζα μας τρίβοντάς τα δυνατά. Όμως, μια τέτοια πρακτική όχι μόνο δεν καθαρίζει ικανοποιητικά τα γυαλιά, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό να τα γρατζουνίσει κιόλας. Η σωστή κίνηση είναι να τα σκουπίζουμε με το ειδικό πανάκι που υπάρχει σε όλες τις θήκες. Άλλωστε, θα εκπλαγούμε από το πόσο καλύτερο τα καθαρίζει!

γυαλια ηλιου

Στη θάλασσα

Όταν φοράμε τα γυαλιά ηλίου στη θάλασσα, διαπιστώνουμε ότι πολύ γρήγορα γεμίζουν αλάτια. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εκνευριστικό και είναι λογικό η πρώτη μας κίνηση να είναι να τα σκουπίσουμε. Ακόμα, όμως, και με το ειδικό πανάκι κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για τα γυαλιά μας. Αφενός το πανάκι θα γεμίσει αλάτια και μετά θα βρομίζει τα γυαλιά ηλίου κάθε φορά που τα σκουπίζουμε με αυτό και αφετέρου οι κόκκοι του αλατιού θα χαράξουν αμέσως το φακό. Ιδανικά, σας προτείνουμε να ρίξετε γλυκό νερό στα γυαλιά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να τα σκουπίσετε. Θυμηθείτε μόνο να τα αφήσετε με τους βραχίονες ημίκλειστους, για να απομακρυνθεί η υγρασία από το σημείο επαφής τους με τα γυαλιά και να μην σκουριάζει ο μηχανισμός.

Προστασία βραχιόνων

Όσο καλοφτιαγμένα και να είναι τα γυαλιά μας και όσο ανθεκτικός και αν είναι ο σκελετός τους, οι βραχίονες χρειάζονται προσοχή, για να μην στραβώσουν, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και με μια ελαφριά κίνηση. Κάθε φορά που βγάζουμε τα γυαλιά ηλίου, θα πρέπει να το κάνουμε και με τα δύο χέρια, ενώ η προσφιλής τακτική των γυναικών να βάζουν τα γυαλιά πάνω στο κεφάλι τους είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο.

γυαλια ηλιου

Αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για ώρα μπορεί να βλάψουν τα γυαλιά μας, οπότε καλό είναι να θυμόμαστε να μην τα αφήνουμε κάτω από τον ήλιο, στο ταμπλό ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Η θήκη τους τα προστατεύει σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά το να τα έχουμε σε σκιερό μέρος επιβάλλεται.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877