Το baby shower έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει πιο γλυκιά ευκαιρία να γιορτάσει κανείς από τον επικείμενο ερχομό μιας νέας ζωής. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό πάρτυ που θα θυμάστε για μια ζωή, όταν θα διηγείστε στο παιδάκι σας πόσο ανυπομονούσατε αυτό να γεννηθεί και πώς γιορτάσατε την προσμονή αυτή παρέα με τους φίλους σας μπαίνοντας σιγά σιγά στην προετοιμασία του να νιώσετε γονείς. Πώς, όμως, θα διοργανώσετε ένα baby shower; Ποια είδη πάρτυ θα χρειαστείτε και πώς θα είναι η διακόσμηση; Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε τα πάντα.

Ποιους να καλέσω;

Συνήθως το baby shower γίνεται στο σπίτι και απευθύνεται σε πολύ κοντινούς σας ανθρώπους, όπως τους στενούς σας φίλους και την οικογένειά σας. Θα είναι πολύ όμορφο να καλέσετε φίλους που ήδη έχουν γίνει γονείς, για να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί σας. Τις περισσότερες φορές βέβαια οι μέλλουσες μητέρες καλούν μόνο τις φίλες τους!

Διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι το πιο χαρούμενο κομμάτι του πάρτυ, αφού θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή και να φανερώνει την ευτυχία σας με εντυπωσιακά χρώματα και μοτίβα. Γιρλάντες, μπαλόνια, κομφετί και είδη πάρτυ για τον μπουφέ, όπως χρωματιστές χαρτοπετσέτες και πιατάκια είναι τα βασικά που θα χρειαστείτε, για να δημιουργήσετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Τα πιο συνηθισμένα θέματα διακόσμησης είναι το φύλο του παιδιού με το ροζ ή το γαλάζιο να κυριαρχεί παντού, αλλά τα τελευταία χρόνια επιλέγονται επίσης ως βασικά χρώματα το χρυσό & το rose gold για ένα λαμπερό και πολύ ιδιαίτερο baby shower!

Δώρα

Το baby shower ξεκίνησε στην Αμερική με τη λογική ότι οι φίλοι της οικογένειας μαζεύονταν και έκαναν δώρα για το μωρό που θα ερχόταν, για να τα έχουν όλα οι γονείς από πριν. Αυτή η λογική έχει τώρα συνδυαστεί με το ευρύτερο πνεύμα μιας χαρούμενης γιορτής πριν έρθει το μωρό, οπότε είναι πολύ λογικό να κάνετε μια λίστα δώρων. Πολλές μαμάδες ετοιμάζουν λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστούν, ενώ άλλες συνεργάζονται με κάποια καταστήματα, για να γνωρίζει ο καθένας τι να πάρει από πού. Πάντως, καλό είναι στη λίστα να βάλετε δώρα για διάφορα βαλάντια, ώστε να μπορούν κάποιοι να συμμετάσχουν και σε ομαδικά, ακριβότερα δώρα.

ειδη παρτυ

Χειροποίητες δημιουργίες

Φυσικά, δεν περιμένει κανείς ότι εσείς θα ετοιμάσετε όλα τα εδέσματα του μπουφέ, όμως είναι πολύ προσεγμένο και οικείο αν έχετε και κάποιες χειροποίητες λιχουδιές στο baby shower. Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες επιμελούνται την τούρτα, όμως αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται πολύ δύσκολο, μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας cupcakes και να τα βάλετε σε διακοσμητικές θήκες που θα ταιριάζουν με τα υπόλοιπα είδη πάρτυ ή να ψήσετε μπισκότα και κουλουράκια με κουπ πατ σε ευφάνταστα σχέδια, όπως κουδουνίστρα και μπιμπερό.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877