Γιατί είναι σημαντικό να προβάλλετε προϊόντα με εμπνευσμένο τρόπο; Οι εξοπλισμοί καταστημάτων και η σωστή διαρρύθμιση αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος, το οποίο τελικά οδηγεί στην αύξηση των πωλήσεων σε ένα φυσικό κατάστημα.

Το design, η ροή μέσα στο κατάστημα, η επιλογή των κατάλληλων επίπλων ανάλογα με το στυλ και τις ανάγκες του μαγαζιού, όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στις πωλήσεις μιας επιχείρησης.

Ας δούμε παρακάτω μερικές έξυπνες τεχνικές για το πώς να παρουσιάζετε οπτικά τα προϊόντα τους.

katastimata eksoplismoi

Ομαδοποιήστε διαφορετικά προϊόντα σε ένα σημείο πώλησης

Σήμερα, κανένας πελάτης δεν μπαίνει σε ένα κατάστημα για να πάρει κάτι συγκεκριμένο. Οι περισσότεροι έρχονται αναζητώντας κάτι νέο, κάτι εκπληκτικό. Ο στόχος του λιανικού εμπορίου είναι η πώληση τρόπου ζωής και όχι πραγμάτων.

Ομαδοποιήστε τα προϊόντα ανά θέματα ή χρώματα. Εάν τα προϊόντα ανήκουν σε μια συγκεκριμένη συλλογή, τοποθετήστε τα μαζί στο σημείο πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο εύκολο να πουλήσετε περισσότερα. Παρουσιάστε μαζί τα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή να δοθούν ως δώρα και τοποθετήστε τα με έναν εμπνευσμένο τρόπο, για να δώσετε στον πελάτη σας νέες ιδέες.

Δώστε έμφαση στα προϊόντα που επιθυμεί ο πελάτης

Μην παρουσιάζετε σε σημαντικά σημεία στο κατάστημα φθηνά βασικά προϊόντα, όταν μπορείτε να εμφανίσετε προϊόντα πολυτελείας που όλοι επιθυμούν. Ένα καλό σημείο πώλησης μπορεί να αλλάξει αυτό που αγοράζει ένας πελάτης.

Τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες θα αγοραστούν. Το θέμα είναι να προνοήσετε για τα υπόλοιπα με ευνοϊκή παρουσίαση.

Εμφάνιση νέων προϊόντων κοντά στην είσοδο

Τοποθετήστε νέα και πιο πολύτιμα προϊόντα κοντά στην βιτρίνα, ώστε οι περαστικοί πελάτες να βλέπουν ποιες είναι οι νέες και ενδιαφέρουσες αφίξεις. Τα προϊόντα που εμφανίζονται κοντά στην είσοδο πρέπει να είναι πάντα σε τέλεια σειρά και σε διάφορα επίπεδα.

Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Κατευθύνετε τα φώτα σε νέα προϊόντα και τραβήξτε την προσοχή σε αυτά δημιουργώντας εντυπωσιακά σημεία. Κάθε φορά που αλλάζετε τη βιτρίνα σας, τοποθετήστε τον φωτισμό ανάλογα.

Αλλάξτε τη θέση των προϊόντων στο κατάστημά σας

Σε περίπτωση που έχετε νέα προϊόντα, αλλάξτε τη θέση των προϊόντων σας. Η νεότερη συλλογή πρέπει να μπαίνει στο μπροστινό μέρος και η παλαιότερη στο πίσω μέρος του καταστήματος. Δημιουργήστε ξανά ολόκληρη τη διαρρύθμιση, μην τοποθετείτε απλώς τα νέα αντικείμενα εκεί που ήταν τα παλιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανανεώσετε την εμφάνιση του καταστήματος και θα δείξετε άλλα προϊόντα που ενδέχεται να μην είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Παρακολουθήστε τις εβδομαδιαίες πωλήσεις προϊόντων και τα αποθέματα

Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ποια προϊόντα πουλάνε περισσότερο και θα μπορείτε γρήγορα να παραγγείλετε επιπλέον προϊόντα που εξαντλούνται. Έτσι, θα ξέρετε και με ακρίβεια ποια προϊόντα πρέπει να τοποθετήστε σε περίοπτη θέση και ποια σε όχι τόσο.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877