Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μαγαζιά που έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους προσελκύουν έως και 60% περισσότερους πελάτες σε σχέση με όσα έχουν κλειστή πόρτα. Φυσικά, είναι εύλογο να αναρωτηθείτε πώς μια επιχείρηση με ανοιχτή πόρτα θα καταφέρει να διατηρήσει τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο αλλά και να αποτρέψει την είσοδο καυσαερίου και εντόμων, ειδικά όταν μιλάμε για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η απάντηση είναι απλή. Ο εξοπλισμός εστίασης αυτών των καταστημάτων περιλαμβάνει και αεροκουρτίνα. Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της; Διαβάστε τη συνέχεια!

Τι είναι η αεροκουρτίνα

Η αεροκουρτίνα είναι μια συσκευή, η οποία τοποθετείται πάνω από την πόρτα που μένει ανοιχτή, δηλαδή κυρίως στην πόρτα της εισόδου. Πρόκειται για έναν λεπτό ανεμιστήρα, ο οποίος δημιουργεί μια κουρτίνα αέρα, όπως λέει και το όνομα της συσκευής, μια ασπίδα προστασίας που δεν επιτρέπει στον ψυχρό ή το θερμό αέρα από έξω να εισέλθει στο μαγαζί, ενώ ανάλογα και με την ισχύ της μπορεί να έχει και άλλα οφέλη.

Ποια είναι τα οφέλη της

Το προφανές όφελος της αεροκουρτίνας είναι ότι επιτρέπει στην επιχείρηση να έχει ανοιχτή την κεντρική είσοδο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάγκη για μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ώστε να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Ο προστατευτικός αέρας κρατάει έξω τις ψυχρές μάζες αέρα το χειμώνα και τις θερμές το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η λειτουργία του κλιματιστικού για ψύξη ή θέρμανση να παραμένει σχεδόν η ίδια είτε η πόρτα είναι ανοιχτή είτε κλειστή. Παράλληλα, όταν πρόκειται για αεροκουρτίνα με μεγάλη ισχύ, αποτρέπεται η είσοδος εντόμων, σκόνης, δυσάρεστων οσμών, υγρασίας και καυσαερίων χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη συσκευή καθαρισμού του αέρα ή εντομοπαγίδα.

αεροκουρτινα καταστηματων

Σε ποια καταστήματα χρειάζεται

Η εντομοπαγίδα είναι απαραίτητη ως εξοπλισμός εστίασης σε καταστήματα που υποδέχονται πελάτες, κυρίως δε σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, στα οποία το να είναι ανοιχτή η πόρτα είναι κομβικής σημασίας για την προσέλκυση ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα η εξοικονόμηση ενέργειας μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης. Παράλληλα, η αεροκουρτίνα μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη και σε κρεοπωλεία, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ και μανάβικα, ώστε να μειωθεί η είσοδος σκόνης και εντόμων στο εσωτερικό του καταστήματος.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να ληφθούν υπόψη

Το ποια αεροκουρτίνα θα πρέπει να διαλέξετε για τη δικιά σας επιχείρηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το ύψος της πόρτας και το πλάτος ανοίγματος, αν υπάρχουν και άλλες πόρτες και παράθυρα που ανοιγοκλείνουν, οι καιρικές συνθήκες της περιοχής τους καταστήματος αλλά και η απόδοση των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά στις αεροκουρτίνες, όπως πλήρης αυτοματισμός και ασφάλεια λειτουργίας, χαμηλή στάθμη θορύβου καθώς και η δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης του αέρα, χαρακτηριστικά που συναρτώνται με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877