Το πεντικιούρ θέλει τέχνη, για να γίνει σωστά και να οδηγήσει σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα, περιποιημένα νύχια αλλά και δάχτυλα χωρίς τραυματισμούς. Αν δεν πηγαίνετε σε κάποια εξειδικευμένη τεχνίτρια για να φτιάξετε τα νύχια των ποδιών σας, τότε είναι πολύ πιθανό να μην μένετε ικανοποιημένες με την εικόνα τους. Και αυτό επειδή η διαδικασία του πεντικιούρ δεν περιλαμβάνει απλώς το βάψιμο και το λιμάρισμα των νυχιών αλλά και πολλά ακόμα βήματα που τελικά θα έχουν ένα κομψό αποτέλεσμα. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα τελικά θα το καταφέρετε!

Αφαίρεση βερνικιού

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία πεντικιούρ είναι η αφαίρεση του προηγούμενη βερνικιού με ένα ξεβαφτικό που δεν περιέχει ασετόν, το οποίο αδυνατίζει τα νύχια. Πρέπει να γίνει με απαλές κινήσεις και ύστερα να βρέξετε τα νύχια με χλιαρό νερό και να απλώσετε πάνω τους μερικές σταγόνες λάδι, για να ενυδατωθούν.

μουλιασμα ποδιων με πεντικιουρ

Μούλιασμα

Το μούλιασμα των ποδιών σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για μερικά λεπτά είναι απαραίτητο, για να μαλακώσουν οι ιστοί. Σας προτείνουμε μέσα στο νερό να ρίξετε και μερικές σταγόνες ενυδατική κρέμα για βαθιά θρέψη.

Αφαίρεση νεκρών κυττάρων

Όταν το δέρμα και τα νύχια του ποδιού έχουν μαλακώσει αρκετά, επόμενο βήμα είναι η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από τις πατούσες και τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι με ένα μαλακό ξυλάκι να απομακρύνετε μαλακά τα πετσάκια γύρω από τα νύχια και να προσπαθήσετε να κόψετε όσο το δυνατόν λιγότερα με το ειδικό πενσάκι. Μην τραυματίζετε τους γύρω ιστούς κόβοντας βαθιά. Όσο λιγότερα πετσάκια αφαιρέσετε, τόσο λιγότερα θα ξαναβγούν μετά από μερικές μέρες.

κοψιμο νυχιων

Κόψιμο και λιμάρισμα νυχιών

Το βασικό πρόβλημα στο πεντικιούρ, όταν αυτό γίνεται στο σπίτι, είναι ότι τα νύχια κόβονται στραβά, με αποτέλεσμα καθώς μεγαλώνουν να εισχωρούν στο δέρμα και να πονάνε. Τόσο το κόψιμο όσο και το λιμάρισμα των νυχιών πρέπει να δίνει τετράγωνο σχήμα στα νύχια και να απαλύνει τις γωνίες, για να μην πληγωθούν οι γύρω ιστοί.

Βάψιμο

Αν έχετε φτάσει στο τελευταίο βήμα με επιτυχία, τότε έχετε ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη δουλειά. Αυτό που πρέπει να θυμηθείτε στο βάψιμο είναι να εφαρμόσετε ένα στρώμα βάσης, για να κρατήσει περισσότερο το βερνίκι αλλά και να μην κιτρινίσουν τα νύχια, ειδικά αν τα βάψετε με σκουρόχρωμο βερνίκι. Έπειτα, απλώστε διαδοχικά δύο πολύ λεπτές στρώσεις βερνικιού και το top coat και είστε έτοιμες. Κομβικό σημείο στο πεντικιούρ είναι βέβαια το μετά. Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να φορέσουν κλειστά παπούτσια μετά από λίγες ώρες. Η άβολη αλήθεια είναι ότι μέχρι το επόμενο πρωί καλό είναι να μη φορέσετε κλειστά παπούτσια οποιουδήποτε είδους, γιατί η πίεση και το βάρος του σώματος πάνω στα νύχια απλώς θα τα καταστρέψει.

Για προϊόντα σχετικά με θεραπευτικό πεντικιούρ μπορείτε να δείτε εδώ

 

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877