Τα Χριστούγεννα, το σαλόνι και η τραπεζαρία έχουν την τιμητική τους. Θέλουμε να είναι στολισμένα υπέροχα, για να υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, αλλά και για να αισθανόμαστε κι εμείς την εορταστική ατμόσφαιρα κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι μας. Πλέον, ο στολισμός δεν περιορίζεται μόνο στο δέντρο, όπως γινόταν παλαιότερα. Εκτός από ένα μεγάλο έλατο που το στολίζουμε με φωτάκια και λογιών λογιών στολίδια, βάζουμε σε κάθε γωνιά του σαλονιού και διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ. Γιρλάντες, γκι, στεφάνια, κάλτσες, διακοσμητικά για τον τοίχο και τη βιβλιοθήκη και φωτεινές φιγούρες μετατρέπουν όλο το χώρο σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Γιατί, όμως, να περιορίζουμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μόνο στο σαλόνι; Το ωραίο θα είναι να απολαμβάνουμε τη γλυκύτητα των Χριστουγέννων όλες τις ώρες και σε όλες μας τις δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ, για να στολίσουμε και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού;

διακοσμητικα χριστουγεννιατικα λουτρινα παιδακια

Παιδικό δωμάτιο

Τα παιδιά ξετρελαίνονται φυσικά με τα Χριστούγεννα, αλλά οι γονείς διστάζουν να στολίσουν το δωμάτιό τους για λόγους ασφαλείας. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε έναν υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολισμό για το παιδάκι σας χωρίς κινδύνους. Για φωτάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπάκια με μπαταρία, ώστε να μη φοβάστε για ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά, ή να κρεμάσετε φωτάκια LED στο ταβάνι, για να μην τα φτάνει το παιδί. Άλλες ασφαλείς επιλογές είναι μαλακά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, όπως λούτρινοι χιονάνθρωποι και τάρανδοι, χάρτινα κουτιά δώρων και κορδέλες που μπορείτε να κρεμάσετε περιμετρικά της πόρτας ή των κουφωμάτων των παραθύρων.

vintage χριστουγεννιατικη διακοσμητικη λαμπα με λεντ φωτακια

Κρεβατοκάμαρα

Στο πιο προσωπικό δωμάτιο, εκεί που χαλαρώνουμε και περνάμε ήρεμες στιγμές, αξίζει σίγουρα ένας όμορφος χριστουγεννιάτικος στολισμός, ρομαντικός και νοσταλγικός. Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για αυτό είναι να κρεμάσετε φωτάκια σε ζεστό άσπρο χρώμα γύρω από τον καθρέφτη. Επίσης, φωτάκια-γιρλάντες κρεμασμένα στον τοίχο θα δημιουργήσουν το θερμό φωτισμό που επιθυμείτε, για να αποφορτιστείτε από την καθημερινή πίεση. Στο υπνοδωμάτιο ταιριάζουν ξύλινα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ που δίνουν μια vintage νότα στο χώρο, όπως ένα μεγάλο ξύλινο αστέρι ή έλατο.

χριστουγεννιατικη διακοσμητικη πιατελα

Κουζίνα

Την κουζίνα ελάχιστοι τη στολίζουν, αφού θεωρείται περισσότερο δωμάτιο εργασίας. Γιατί, όμως, να αφαιρούμε τη λάμψη από ένα χώρο, στον οποίο περνάμε τόσες πολλές ώρες καθημερινά; Ξεκινήστε με διάφορα μικρά διακοσμητικά, τα οποία θα σας βάλουν στο κλίμα. Κρεμάστε χριστουγεννιάτικες μπάλες στα πόμολα της πόρτας και των ντουλαπιών, βάλτε μια γιρλάντα πάνω από το παράθυρο και ακουμπήστε στο τραπέζι ένα όμορφο και λιτό χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο. Ύστερα, μπορείτε να κάνετε μια πιο τολμηρή κίνηση και να βάλετε στην κουζίνα χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Επειδή η υγρασία είναι αρκετή λόγω του μαγειρέματος, προτιμήστε για λόγους ασφαλείας φωτάκια με μπαταρία. Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ένα γυάλινο διαφανές μπουκάλι και να αποκτήσετε πανεύκολα ένα γιορτινό φωτιστικό. Για να δώσετε μια πιο καλλιτεχνική πινελιά, μπορείτε να βάλετε τα φωτάκια σε απροσδόκητα σημεία, όπως πάνω στη πιατέλα με τα φρούτα.

Περισσότερες προτάσεις εδώ

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877