Νιώθετε ότι το σπίτι σας δεν σας εκφράζει πλέον, ότι σας προκαλεί ένα συναίσθημα κούρασης και βαρεμάρας κάθε φορά που μένετε σε αυτό για αρκετές ώρες; Κάτι τέτοιο είναι πολύ σύνηθες όσο και απογοητευτικό. Το σπίτι μας θα έπρεπε να είναι ο αγαπημένος μας χώρος, το μέρος που χαλαρώνουμε και αισθανόμαστε οικεία και όμορφα, σαν… στο σπίτι μας. Η ανακαίνιση είναι, λοιπόν, το επόμενο φυσικό βήμα, για να επαναφέρουμε τη χαμένη ζωντάνια του σπιτιού μας. Στην ανακαίνιση σπιτιού υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές και τάσεις. Ποιες από αυτές βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος στην αυγή της νέας δεκαετίας; Ποιες από αυτές θα σας λύσουν πράγματι τα χέρια και θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό και ασφαλές;

Ανοιχτοί χώροι

Η λογική των ανοιχτών χώρων δεν είναι καινούρια, αφού έχει εμφανιστεί εδώ και μερικές δεκαετίες με τον ενιαίο χώρο σαλονιού και κουζίνας. Πλέον, όμως, η τάση πηγαίνει ακόμα παραπέρα και δημιουργεί σπίτια με μεγάλους ενιαίους χώρους που δίνουν την αίσθηση της ελευθερίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στις πόλεις. Συνδυασμένοι με μεγάλα παράθυρα και βρίσκοντας τη φυσική τους συνέχεια στους ημιυπαίθριους χώρους, αφήνουν το φυσικό φως να εισέλθει και παρέχουν πρακτικές λύσεις για όλα τα μέλη της οικογένειας.

ενιαιος χωρος κουζινα καθιστικο

Έξυπνη τεχνολογία

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να έχει διαφόρων ειδών οφέλη μέσα στο σπίτι. Ξεκινάει από ζητήματα άνεσης, όπως η απομακρυσμένη ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα, για να έχετε ζεστό νερό αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι, αλλά φτάνει και σε πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας, όπως η τοποθέτηση καμερών που ελέγχονται μέσω Wi-Fi ή η απενεργοποίηση των εστιών της κουζίνας, αν δεν ανιχνεύουν σκεύος πάνω τους.

εξυπνη τεχνολογια smart home

Αξιοποίηση των χώρων

Ένα βασικό πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις είναι η αίσθηση ότι ο χώρος στο σπίτι δεν επαρκεί ποτέ. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό πόσοι χώροι μένουν ανεκμετάλλευτοι στο μέσο σπίτι και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει αμέσως ένα έμπειρο μάτι. Έτσι, η ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να έχει ως στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων, των γωνιών και των κάθετων διαστάσεων, ώστε να δίνεται στους ενοίκους μεγαλύτερη ευκολία αποθήκευσης αλλά και πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων σε ένα μόλις δωμάτιο.

ανακαινιση σπιτιου

Χρώμα

Η εποχή που τα χρώματα, τα οποία κυριαρχούσαν ήταν το γκρι και το λευκό στα μοντέρνα σπίτια ή το μπεζ και το καφέ στα πιο κλασικά, έχει παρέλθει. Η τάση, πλέον, τόσο στις κουζίνες όσο και στα σαλόνια είναι η χρήση εντυπωσιακών χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο, στους τοίχους, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ.

βαψιμο σπιτιου

Οικολογικές παρεμβάσεις

Τα σπίτια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, καθώς οι οικολογικές παρεμβάσεις θα γίνονται συνεχώς φθηνότερες, ενώ θα δίνονται και συνεχείς επιδοτήσεις για eco-friendly ανακαινίσεις σπιτιών. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ, η αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας ακόμα και μέσα στις πόλεις και η χρήση έξυπνων τεχνολογιών για την αποτροπή της κατασπατάλησης του νερού θα είναι καθημερινότητα σε μερικά χρόνια.

σπιτι eco friendly

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877