Sweet home

Ντουλάπια κουζίνας: 6 ιδέες για να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας

Παρόλο που μπορεί τα ντουλάπια κουζίνας να μην σας φαίνονται τόσο συναρπαστικά όσον αφορά στη διακόσμηση, όπως για παράδειγμα ο φωτισμός ή οι καρέκλες, στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στο πώς δείχνει η κουζίνα και αν μετατρέπεται σε ένα δωμάτιο, στο οποίο θέλετε να περνάτε ώρες και αισθάνεστε όμορφα είτε μαγειρεύετε είτε τρώτε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν είστε σε φάση ανακαίνισης ή δημιουργίας μιας νέας κουζίνας, τότε με τις παρακάτω ιδέες για τα ντουλάπια κουζίνας θα μπορέσετε να της δώσετε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ανάλογα με το στυλ που σας αρέσει.

Νησίδα στη μέση

Στις μεγάλες κουζίνες μια πολύ πρακτική αλλά και κομψή επιλογή είναι η νησίδα στη μέση, η οποία λειτουργεί τόσο ως χώρος εργασίας όσο και ως χώρος κοινωνικής συναναστροφής, αφού συγκεντρώνει τους συνδαιτημόνες για να φάνε ή απλώς να καθίσουν γύρω από αυτή. Σας προτείνουμε να βάλετε και στη νησίδα ντουλάπια, για να δέσει αρμονικά το σύνολο και να κερδίσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

 

Αντίθεση στα χρώματα

Πιστέψτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας και αναδείξτε τα διαλέγοντάς τα σε κάποιο έντονο χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με τα πλακάκια, τον τοίχο και τα υπόλοιπα έπιπλα. Στις μεγάλες κουζίνες μπορείτε να επιλέξετε κάποιο σκούρο χρώμα που θα οριοθετεί το χώρο, ενώ στις μικρές, για να μην τις κλείσετε οπτικά, προτιμήστε ένα απαλό αλλά φωτεινό χρώμα.

Σύνδεση με το σαλόνι

Αν η κουζίνα είναι ένας ενιαίος χώρος με το σαλόνι, τότε τα ντουλάπια αλλά και γενικά η συνολική διακόσμηση θα πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με το χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Αυτό μπορεί να γίνει με ντουλάπια κουζίνας σε κομψά χρώματα, όπως άσπρη λάκα, με ένα πολυτελές φωτιστικό ή με το χρώμα στους τοίχους.

Mix’ n’ match

Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ μεταξύ τους, για να γίνετε πιο δημιουργικοί. Αν, για παράδειγμα, επιλέξετε μοντέρνα ντουλάπια κουζίνας, τότε μπορείτε να πρωτοτυπήσετε με νησίδα σε πιο κλασικές και vintage γραμμές, για να δημιουργήσετε ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα.

Ανοιχτά ντουλάπια

Μια νέα σχετικά τάση στη διακόσμηση κουζίνας είναι αυτή που προκρίνει τα ανοιχτά αντί για τα κλειστά ντουλάπια, δηλαδή πρακτικά τα ράφια. Γενικά, θεωρείται ότι μια τέτοια επιλογή κάνει την κουζίνα να δείχνει πιο χαρούμενη και ανάλαφρη και δίνει την ευκαιρία σε στοιχεία που θα κρύβονταν πίσω από την πόρτα των ντουλαπιών, όπως τα σερβίτσια, να φανούν και να διαμορφώσουν μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία το στυλ της κουζίνας.

Ανοξείδωτο ατσάλι με γκρι χρώμα

Η επιτομή του industrial design είναι ο συνδυασμός του γκρι με το ανοξείδωτο ατσάλι. Το τελευταίο είναι κλασική επιλογή στις κουζίνες, όμως γενικά υπήρχε μια διαφωνία στο χώρο της εσωτερικής διακόσμησης σχετικά με το πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί με διάφορα χρώματα. Το γκρι στα ντουλάπια κουζίνας απαλύνει με τον καλύτερο τρόπο την αντίθεση ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο.

Recent Posts

Τι ζάρια DnD να επιλέξετε σύμφωνα με τον ήρωα σας

Όταν ξεκινάει ένα καινούργιο campaign Dungeons & Dragons, τα ζάρια DnD και ο ήρωας που…

1 έτος ago

5 γυναικεία ρολόγια για δώρο Χριστουγέννων

Τα ρολόγια είναι κλασικά αξεσουάρ που μπορούν να προσθέσουν την τελευταία πινελιά σε οποιοδήποτε ντύσιμο…

1 έτος ago

Πώς να επιλέξετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σαν επαγγελματίες

Όποιες και να είναι οι προτιμήσεις σας όσον αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, είναι απαραίτητα τα…

2 έτη ago

Βάψιμο μινιατούρας: 5 συμβουλές για να ζωγραφίζετε καλύτερα μικρές λεπτομέρειες

Το βάψιμο μινιατούρας απαιτεί καλή λεπτή κινητικότητα και όραση και να χρησιμοποιείτε επιδέξια το πινέλο.…

2 έτη ago

Τι είναι καλύτερο η λεύκανση δοντιών με λέιζερ ή όψεις ρητίνης;

Ένα όμορφο χαμόγελο βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση ενός ατόμου, αλλά βοηθά ιδιαίτερα στην τόνωση της…

2 έτη ago

Μελάνια εκτυπωτών: Πως να κάνετε οικονομία

Μια από τις “ενοχλήσεις” της σύγχρονης ζωής είναι το υψηλό κόστος που υπάρχει στα μελάνια…

2 έτη ago