Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία μια εορταστική περίσταση παρέα με φίλους, όπως σε ένα δείπνο, γάμο ή πάρτυ. Ωστόσο, όταν υποφέρετε από απώλεια ακοής και φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας ενδέχεται η συνομιλία να σας είναι εξαιρετικά δύσκολη σε αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Γιατί; Επειδή ο συνδυασμός πολλών ανθρώπων, η μουσική υπόκρουση και η ζωντανή συνομιλία από διάφορα άτομα μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθείτε. Με λίγη καλή θέληση και φυσικά με το κατάλληλο ακουστικό βαρηκοΐας, θα μπορέσετε να συμμετάσχετε στη γιορτή με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ζητήστε από τους άλλους να σας βοηθήσουν

Δεν γνωρίζουν όλοι τι χρειάζεστε, για να νιώστε άνετα. Προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Ενημερώστε τους οικοδεσπότες και τους φίλους σας, ώστε να διαμορφωθεί γύρω σας ένα υποστηρικτικό πλαίσιο. Υπενθυμίστε στους συνδαιτημόνες σας ότι ίσως χρειαστεί να επαναλάβουν κάποια πράγματα, για να σας κρατήσουν στη συνομιλία. Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε από τον διπλανό σας στο τραπέζι να σας βοηθήσει.

Προσέξτε πού θα καθίσετε

Αποφύγετε να κάθεστε κοντά στο συγκρότημα, τα μεγάφωνα ή την κουζίνα. Καλό είναι, επίσης, να μετακινήσετε πιθανά εμπόδια στο τραπέζι (π.χ. ανθοσυνθέσεις και ψηλά κεριά), ώστε να μπορείτε να δείτε τα πρόσωπα των ανθρώπων. Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, όπου μπορείτε να μετακινηθείτε σχετικά εύκολα, ώστε να είστε πιο κοντά στο άτομο που μιλάει, τα πράγματα θα είναι ευκολότερα.

Σε κάθε περίπτωση, αν βρίσκεστε ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν δείχνουν διάθεση να συμμορφωθούν, τότε έχετε όλα τα δίκια του κόσμου να πάτε σε μια άλλη, πιο δεκτική παρέα.

Άτομα σε τραπέζι

Μειώστε την ένταση των εξωτερικών θορύβων

Ο θόρυβος στο παρασκήνιο καθιστά δυσκολότερη την ακρόαση για όλους, όχι μόνο για τους ανθρώπους με απώλεια ακοής. Εάν βρίσκεστε σε ιδιωτική κατοικία, βεβαιωθείτε ότι ο θόρυβος στο παρασκήνιο είναι ελάχιστος, π.χ. η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη, η μουσική είναι χαμηλή και τα παράθυρα κλειστά.

Πάντως, όπου και αν είστε, καλό είναι να βρείτε ένα μέρος, το οποίο έχει τους λιγότερους ηχητικούς περισπασμούς και καλό φωτισμό, ώστε να μπορείτε με άνεση να παρακολουθείτε τα πρόσωπα των ατόμων γύρω σας.

Ρυθμίστε τα ακουστικά σας

Μεγάλο ρόλο σε αυτό το σκηνικό θα παίξει και το ακουστικό βαρηκοΐας σας. Είναι πολύ βασικό να έχετε ακουστικά, τα οποία είναι ρυθμισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους και να εστιάζουν στις ομιλίες γύρω σας. Ζητήστε τη βοήθεια του ακοοπροθετιστή σας, για να το πετύχετε. Μπορεί η πρώτη φορά να είναι δύσκολη, όμως σταδιακά θα συνηθίσετε και έπειτα από λίγο καιρό θα μπορείτε να κάνετε ξανά με ευκολία όλες σας τις δραστηριότητες και να συμμετέχετε ενεργά σε πάρτυ και εκδηλώσεις με πολλούς ανθρώπους.

ακουστικό βαρηκοΐας

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877