Το να έχετε τον κατάλληλο χώρο αποθήκευσης είναι απολύτως απαραίτητο, για να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας στο προσωπικό σας καταφύγιο χωρίς ακαταστασία, αλλά με ένα κομψό και προσεγμένο στυλ. Οι ντουλάπες κρεβατοκάμαρας βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και δομές, οπότε δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε αμέσως ποια ντουλάπα είναι η ιδανική για το χώρο σας.

Εκτός αν διαβάσετε με προσοχή τις παρακάτω συμβουλές, οπότε θα γνωρίζετε επακριβώς τι να προσέξετε.

Χρήση της ντουλάπας

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ντουλάπες κρεβατοκάμαρας στην αγορά, από δίθυρες, τρίθυρες, συρόμενες, ανοιγόμενες, εντοιχισμένες και ανεξάρτητες. Και αυτό είναι μόνο το πλαίσιο. Μόλις ανοίξετε τις πόρτες, υπάρχουν απεριόριστες επιλογές σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου για κρέμασμα, των συρταριών και των ραφιών που μπορούν να ενσωματωθούν στο εσωτερικό.

Έτσι, το πρώτο και βασικότερο ερώτημα που πρέπει να σκεφθείτε είναι τι είδους αποθηκευτικό χώρο χρειάζεστε κυρίως; Περισσότερο χώρο για κρεμασμένα ρούχα, ράφια για παπούτσια, συρτάρια για μικρότερα είδη ένδυσης, καλλυντικά και αξεσουάρ ή έναν συνδυασμό όλων αυτών; Με βάση αυτό, θα μπορέσετε να θέσετε τα κριτήριά σας για την ιδανική ντουλάπα.

Ντουλάπα ρούχων ανοιχτή

Λειτουργικότητα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το μήκος του χώρου που θα χρειαστείτε, για να κρεμάτε ρούχα, ανάλογα με τον τύπο της ένδυσης που έχετε. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε μακριά παλτά και βραδινά φορέματα στην ντουλάπα, θα χρειαστείτε ράγες που βελτιστοποιούν το πλήρες ύψος της, ενώ κοστούμια, κοντά φορέματα και πουλόβερ μπορούν άνετα να κρεμαστούν σε ράγες του μισού ύψους, οι οποίες διπλασιάζουν αμέσως το διαθέσιμο όγκο χώρου.

Όταν πρόκειται για ράφια και συρτάρια, χρειάζεται και εδώ αρκετή περίσκεψη. Πολλές ντουλάπες κρεβατοκάμαρας προσφέρουν εξαιρετικά καινοτόμα εσωτερικά σχέδια με ενσωματωμένα ράφια παπουτσιών, συρτάρια κοσμημάτων και ρυθμιζόμενα ντουλάπια που ενισχύουν τις επιλογές οργάνωσης, μειώνουν την ακαταστασία και ενδεχομένως αφαιρούν την ανάγκη για επιπλέον έπιπλα στο κρεβατοκάμαρα.

Λεπτομέρεια μια μπλε ντουλάπας κρεβατοκάμαρας

Τύποι ντουλάπας

Μόλις εντοπίσετε τις απαιτήσεις λειτουργικότητάς σας, μπορείτε να αρχίσετε να εξετάζετε τους τύπους ντουλάπας που διατίθενται. Ένα θέμα είναι αν θα επιλέξετε μια ανεξάρτητη ντουλάπα ή μια εντοιχισμένη. Τα προσαρμοσμένα σχέδια είναι ιδανικά για δωμάτια με περίεργες γωνίες, δύσκολες εσοχές ή κεκλιμένες οροφές, διατίθενται από εξειδικευμένους προμηθευτές, αλλά είναι συνήθως επί παραγγελία και άρα πιο ακριβά.

Οι ελεύθερες ντουλάπες είναι πιο ευέλικτες όσον αφορά στο

 

σχεδιασμό και το κόστος. Είναι συνήθως διαθέσιμες με ταχύτερη παράδοση και μπορούν να μετακινηθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από σπίτι σε σπίτι, εάν χρειαστεί.

Γωνιακή ντουλάπα ανοιχτή

Στυλ

Ως ένα μεγάλο και κυρίαρχο έπιπλο, η ντουλάπα συμβάλλει σημαντικά στη συνολική εμφάνιση και την ατμόσφαιρα του κρεβατοκάμαρας. Τα διαφορετικά στυλ που διατίθενται είναι ατελείωτα, από διαχρονικά και κλασικά, έως μοντέρνα, κομψά και φουτουριστικά. Μικρές πινελιές, όπως τα πόμολα, έχουν επίσης αντίκτυπο στο τι βγάζει οπτικά η ντουλάπα.

Κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι εάν θέλετε να συμπληρώσετε την ντουλάπα σας με άλλα έπιπλα, όπως κομοδίνο, συρταριέρα ή μπουντουάρ. Εάν θέλετε όλα αυτά να ταιριάζουν, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κρεβατοκάμαρας.

Ντουλάπα κρεβατοκάμαρας με ρούχα

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877