Ο ιατρικός εξοπλισμός αποτελεί τη σημαντικότερη δαπάνη, την οποία πρέπει να επωμιστεί ο νέος γιατρός στο ξεκίνημά του. Σε αυτό το πλαίσιο, όταν πρόκειται για ένα ιατρείο, όπου οι αρχικές ανάγκες δεν είναι μεγάλες και το ρίσκο πρέπει να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο, η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα συμφέρουσα. Όταν δεν μιλάμε για αναλώσιμα είδη, αλλά για μηχανήματα και συσκευές που δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με εκτεταμένη χρήση, είναι προτιμότερο να επιλέξει ο νέος γιατρός εξοπλισμό που θα τον βοηθήσει να εξοικονομήσει χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να επενδύσει τα χρήματά του σε πιο εξειδικευμένες επιλογές και να εδραιωθεί έτσι στην αγορά εργασίας. Για να γίνει, όμως, σωστά αυτή η αγορά, θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα σημεία που θα εξασφαλίσουν ότι ο ιατρικός εξοπλισμός θα είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε.

Πιστοποιητικά και εγγύηση

Η σημαντικότερη φυσικά προϋπόθεση είναι να συνοδεύονται τα μηχανήματα από όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά της εταιρείας. Πιστοποιητικά που αφορούν τη λειτουργία τους, την κατασκευή τους και την τυχόν υπολειπόμενη εγγύηση. Τα πιστοποιητικά αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στο αν τελικά η τιμή, στην οποία πωλούνται, είναι συμφέρουσα ή όχι.

 

Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός

Τεχνική υποστήριξη

Ένα άλλο ζητούμενο είναι το αν ο συγκεκριμένος ιατρικός εξοπλισμός συνοδεύεται από τη δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης. Όσο καλή προσφορά και αν βρείτε online ή από κάποιον γνωστό αν η εταιρεία κατασκευής δεν προσφέρει τεχνική υποστήριξη στην περιοχή που βρίσκεστε τότε το ρίσκο είναι μεγάλο. Αφού σε περίπτωση βλάβης κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενοι χρήστες του εξοπλισμού

Αν αγοράσετε τον εξοπλισμό από κάποιον γιατρό, τον οποίο γνωρίζετε, καλό είναι να συζητήσετε αναλυτικά μαζί του την εμπειρία του από αυτόν. Η συζήτηση με προηγούμενους χρήστες του κάθε μηχανήματος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν καλύπτει τις ανάγκες σας και αν τελικά αξίζει η αγορά του.

 

Medicahellas.gr - Ιατρικός Εξοπλισμός - Εξοπλισμός Ιατρείου

Θετικές κριτικές

Αν αγοράσετε μεταχειρισμένο εξοπλισμό από κάποιον συγκεκριμένο πωλητή, καλό είναι να κάνετε την έρευνά σας. Τα reviews στο internet είναι η απόλυτη δύναμη που έχει ο αγοραστής για το κάθε τι. Πρέπει να διαβάσετε τις κριτικές τόσο για τον προμηθευτή όσο και για την εταιρεία του μηχανήματος που θα επιλέξετε. Ψάξτε σε forums και σε sites αγορών τις εμπειρίες των υπόλοιπων χρηστών από αυτό που σκέφτεστε να αγοράσετε. Μπορείτε να μάθετε αν ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός ανταποκρίθηκε στις ανάγκες τους.

Έξοδα αποστολής

Η τιμή πώλησης του εξοπλισμού μπορεί να είναι συμφέρουσα, όμως πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογίσετε και τα έξοδα αποστολής. Αν αγοράσετε μεταχειρισμένο εξοπλισμό από κάποιον ιδιώτη γιατρό στην άλλη άκρη της χώρας ή ακόμα και στο εξωτερικό, ενδέχεται τα έξοδα αποστολής να είναι πάρα πολλά. Τόσο πολλά ώστε τελικά να μη σας συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένου. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να αγοράσετε καινούριο εξοπλισμό από κάποιον προμηθευτή κοντά σας.

 

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877