Sweet home

6 έπιπλα κουζίνας ιδανικά για μικρούς χώρους

Οι μικρές κουζίνες μπορούν να γίνουν πραγματικός μπελάς, αν δεν είναι σωστά οργανωμένες και τακτοποιημένες. Στο πιο χρηστικό δωμάτιο του σπιτιού, θέλουμε χώρους, για να μπορούμε να κινούμαστε άνετα, να προετοιμάζουμε με χαρά το φαγητό και να το απολαμβάνουμε με την οικογένειά μας. Τι συμβαίνει, όμως, αν έχουμε μια μικρή κουζίνα που δείχνει να μη μπορεί να μας εξυπηρετήσει σε τίποτα από όλα αυτά; Η απάντηση είναι πως μπορούμε να βρούμε τη λύση με έπιπλα κουζίνας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μικρές κουζίνες και μπορούν να κάνουν θαύματα στη διαχείριση χώρου.

Τραπέζι με ροδάκια

Η πρώτη μας επιλογή είναι το τραπέζι με ροδάκια. Επειδή μετακινείται εύκολα, είναι τέλειο για μικρούς χώρους, αφού ανάλογα με τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε το πηγαίνουμε όπου μας βολεύει. Για τις καρέκλες μπορούμε να επιλέξουμε σκαμπό, τα οποία μπαίνουν από κάτω και δεν μας εμποδίζουν πουθενά όταν δεν τα χρειαζόμαστε.

Τάβλα κρεμασμένη στον τοίχο

Αν το καλοσκεφθούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο χώρος κάτω από το τραπέζι πηγαίνει γενικά χαμένος, επειδή μας ενοχλούν τα πόδια του τραπεζιού και δεν μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε. Αυτό το πρόβλημα λύνεται αν καρφώσουμε μια τάβλα στον τοίχο, η οποία θα χρησιμεύσει ως ένα πολύ κομψό τραπέζι. Από κάτω μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ράφια για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Πάγκος με ράφια

Το συνδυασμό τραπεζιού με αποθηκευτικό χώρο μπορούμε να πετύχουμε και με έναν πάγκο, ο οποίος από κάτω θα έχει ράφια, για να βάζουμε ό,τι θέλουμε. Από σκεύη και πιατικά μέχρι φυτά ή φρούτα.

Ψηλά ράφια και ντουλάπια

Ένα πολύ καλό τρικ γενικά στους μικρούς χώρους είναι να αξιοποιούμε τον κάθετο χώρο, ο οποίος συχνά μένει ανεκμετάλλευτος. Για να το κάνουμε αυτό στην κουζίνα, ο καλύτερος τρόπος είναι τα ράφια και τα ντουλάπια που φθάνουν μέχρι ψηλά. Φυσικά, θα πρέπει να οργανώσουμε πολύ σωστά το τι θα βάλουμε μέσα σε αυτά, διότι τα πάνω πάνω θα είναι δύσκολο να τα φτάνουμε, οπότε θα πρέπει να είναι πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

Πτυσσόμενο τραπέζι

Το απόλυτο, όμως, έπιπλο κουζίνας, για να μην πάει χαμένο ούτε ένα εκατοστό χώρου είναι το πτυσσόμενο τραπέζι. Μπορεί να είναι βιδωμένο στον τοίχο, μπορεί να είναι απλώς μια τάβλα που μπαίνει μέσα σε ένα ντουλάπι ή να είναι η πλάτη του ντουλαπιού. Η ουσία είναι ότι απλώς το τραβάτε, όταν θέλετε να φάτε ή να κάνετε κάποια άλλη προετοιμασία στο φαγητό, και μετά το διπλώνετε και αυτό εξαφανίζεται από το χώρο.

Καθρέφτης

Μπορεί ο καθρέφτης να μην είναι ακριβώς έπιπλο και να μην έχει κάποια συγκεκριμένη χρηστική λειτουργία στην κουζίνα, όμως τον συμπεριλάβαμε σε αυτή τη λίστα με τα έπιπλα κουζίνας για μικροσκοπικούς χώρους, επειδή πετυχαίνει κάτι που κανένα έπιπλο δεν μπορεί να πετύχει. Μεγαλώνει οπτικά το χώρο. Μπορεί να μη μας δίνει πραγματικούς επιπλέον χώρους κίνησης ή αποθήκευσης αλλά καταφέρνει να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και άνετα σε μια κουζίνα που φαίνεται χάρη σε αυτόν πολύ μεγαλύτερη.

Συμβουλευτείτε την εταιρεία Gruppo Cucine για ιδέες και προτάσεις σχετικά με τα έπιπλα κουζίνας.

Recent Posts

Τι ζάρια DnD να επιλέξετε σύμφωνα με τον ήρωα σας

Όταν ξεκινάει ένα καινούργιο campaign Dungeons & Dragons, τα ζάρια DnD και ο ήρωας που…

1 έτος ago

5 γυναικεία ρολόγια για δώρο Χριστουγέννων

Τα ρολόγια είναι κλασικά αξεσουάρ που μπορούν να προσθέσουν την τελευταία πινελιά σε οποιοδήποτε ντύσιμο…

1 έτος ago

Πώς να επιλέξετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σαν επαγγελματίες

Όποιες και να είναι οι προτιμήσεις σας όσον αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, είναι απαραίτητα τα…

2 έτη ago

Βάψιμο μινιατούρας: 5 συμβουλές για να ζωγραφίζετε καλύτερα μικρές λεπτομέρειες

Το βάψιμο μινιατούρας απαιτεί καλή λεπτή κινητικότητα και όραση και να χρησιμοποιείτε επιδέξια το πινέλο.…

2 έτη ago

Τι είναι καλύτερο η λεύκανση δοντιών με λέιζερ ή όψεις ρητίνης;

Ένα όμορφο χαμόγελο βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση ενός ατόμου, αλλά βοηθά ιδιαίτερα στην τόνωση της…

2 έτη ago

Μελάνια εκτυπωτών: Πως να κάνετε οικονομία

Μια από τις “ενοχλήσεις” της σύγχρονης ζωής είναι το υψηλό κόστος που υπάρχει στα μελάνια…

2 έτη ago