Η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με καινούρια κουφώματα αλουμινίου είναι μια διαδικασία, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Το αν τελικά θα επιλέξουμε για το σπίτι μας κουφώματα, τα οποία θα προσφέρουν ικανοποιητική θερμομόνωση και ασφάλεια, εξαρτάται από την εταιρεία, τον κατασκευαστή, αλλά και τον τεχνικό τοποθέτησης. Συχνά, οι προσφορές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ελκυστικές, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να παρασύρεται σε αγορές που δεν πληρούν τα ελάχιστα standards. Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε με ακρίβεια τι θα πρέπει να προσέξετε σε κάθε κούφωμα, ώστε να αποκτήσετε τα καλύτερα και τα πιο αποδοτικά.

Πιστοποιημένος κατασκευαστής

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να διαπιστώσετε είναι αν ο κατασκευαστής των κουφωμάτων είναι πιστοποιημένος με βάση την εταιρεία παραγωγής των κουφωμάτων. Τα κουφώματα αλουμινίου Europa, για παράδειγμα, απαιτούν ειδική πιστοποίηση, έτσι ώστε ο κατασκευαστής να ενημερώνεται για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις της εταιρείας και να γνωρίζει επακριβώς πώς γίνεται η σωστή κατασκευή τους. Επειδή έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά απάτης, σας προτείνουμε να ελέγχετε σε κάθε εταιρεία το δίκτυο των πιστοποιημένων κατασκευαστών της.

Απόδοση σε βασικά χαρακτηριστικά

Κάθε κούφωμα έχει διαφορετικές αποδόσεις σε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η υδατοστεγανότητα, η ηχομόνωση και η θερμομόνωση. Πριν διαλέξετε ανάμεσα στο ένα ή το άλλο κούφωμα, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις συγκεκριμένες μετρήσεις που είναι απαραίτητο να αναγράφονται σε εμφανές σημείο στην προσφορά.

Σύγκριση προσφορών

Ένα άλλο ζήτημα είναι το πώς θα κάνετε αποτελεσματική σύγκριση προσφορών. Διότι μπορεί μια προσφορά να φαίνεται πιο ελκυστική από μία άλλη, όμως στην πραγματικότητα να προσφέρει πολύ λιγότερα. Έτσι, εκτός από την τιμή και τον τύπο του κουφώματος, στην προσφορά θα πρέπει να αναγράφονται και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται, ο κωδικός του χρώματος, οι μηχανισμοί και τα ελαστικά, κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα ανάκλισης, καθώς και το αν περιλαμβάνεται στην τιμή η αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων και η τοποθέτηση νέων.

Εγγύηση

Στα περισσότερα κουφώματα αλουμινίου δίνεται εγγύηση για το προφίλ και όχι για τα υπόλοιπα μέρη του κουφώματος, όπως ο υαλοπίνακας και οι μηχανισμοί του. Τη διαφορά, λοιπόν, κάνει ο κατασκευαστής, ο οποίος θα προσφέρει επιπλέον εγγύηση για αυτά τα μέρη και θα βεβαιώσει ότι μπορεί να παράσχει τεχνική υποστήριξη μετά την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η εταιρεία προέλευσης των κουφωμάτων (π.χ. Europa), δεν κατασκευάζει το κούφωμα, αλλά παρέχει στον κατασκευαστή τα υλικά και την τεχνογνωσία. Από εκεί και πέρα, τη διαφορά την κάνει ο κατασκευαστής, ο οποίος θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες οδηγίες και να πετύχει το πιο αποδοτικό αποτέλεσμα με βάση τις διελάσεις που έχει προμηθευτεί.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877