Με βασικό στόχο την ποιότητα των χαλιών, την άνεση που προσδίδει καθώς και την προσωπική αισθητική, τα χαλιά και οι μοκέτες είναι αυτά που ντύνουν κατάλληλα τον χώρο και τελειοποιούν την εικόνα του. Το χαλί έχει την ιδιότητα να προσθέτει ένα προσωπικό χαρακτήρα στο χώρο, άλλοτε με τον κλασικό του σχεδιασμό, την μοντέρνα του πινελιά, την εφηβική του πινελιά ή τον παιδικό σχεδιασμό του. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι, αναλόγως τον χώρο που θέλουν να διακοσμήσουν μ’ ένα χαλί, να διαλέγουν διαφορετικά σχέδια και τεχνοτροπίες. Για παράδειγμα, διαλέγεις διαφορετικό σχέδιο χαλιού ή μοκέτας αν πρόκειται για οικογενειακό σπίτι, εργένικο, φοιτητικό, παιδικό δωμάτιο, δικηγορικό γραφείο, αίθουσα συνεδριάσεων, μουσείο ή εκθεσιακό κέντρο κ.α.

χαλια

Η άνεση, η κομψότητα, η πολυτέλεια, το ζεστό κλίμα καθώς και η υψηλή αισθητική είναι χαρακτηριστικά που αυξάνονται όταν προσθέσεις στο χώρο σου, ένα – πολύ καλής ποιότητας – χαλί.
Οι μοκέτες, με τη ζεστασιά που προσφέρουν στον χώρο, γίνονται αυτομάτως ιδανικές για χειμερινούς μήνες και κατάλληλες να κρατάνε τον χώρο ζεστό ακόμα και τις πιο παγωμένες μέρες του χειμώνα.

Από την άλλη, τα χειροποίητα χαλιά (τα πιο πολυτελές από την οικογένεια των χαλιών) είναι αυτά που μπορούν με άνεση να στολίσουν το χώρο τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες με την λεπτή και σικάτη γραμμή τους και το ντελικάτο ράψιμο τους.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη γκάμα καλοκαιρινών χαλιών, τα οποία με την πολυτελή ραφή τους, δροσίζουν το χώρο.

Τα χαλιά χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως είναι τα πιο κλασικού τύπου, με φινετσάτα σχέδια, με διαχρονική αισθητική που παραπέμπει σε χώρους που στολίζονται από χαλιά μιας παλιάς εποχής. Τα μοντέρνα χαλιά τα οποία εκσυγχρονίζουν το χώρο καθώς και βοηθούν στην ανακαίνιση του. Τα καινοτόμα σχέδια τους και η σύγχρονη αισθητική τους, ντύνουν το χώρο με την τελευταία λέξη της τεχνικής στο χώρο της υφαντουργίας. Τα εφηβικά χαλιά, με ανάλαφρα σχέδια και μοντέρνες πινελιές θα στολίσουν τα νεανικά όνειρα. Επίσης, χαρακτηρίζονται από σύγχρονα σχέδια συνήθως ανάλαφρα τα οποία είναι σχετικά κοντά με τα παιδικά χαλιά, των οποίων τα σχέδια είναι πιο παιχνιδιάρικα σε έντονα χρώματα, άλλοτε ραμμένα με κάποιον ήρωα από κινούμενα σχέδια και άλλοτε μονόχρωμα σε διάφορες αποχρώσεις όπως ροζ και μπλε (ανάλογα, την αισθητική και το φύλο του παιδιού).

χαλια

Μεγάλο κεφάλαιο στην υφαντουργία των χαλιών – όπως προείπα τα χειροποίητα χαλιά τα οποία όντας φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια, έχουν μεγαλύτερη αξία και προσδίδουν τόσο το ανθρώπινο στοιχείο όσο και την τελειότητα των ποιοτικών χαλιών, δύο χαρακτηριστικά που παντρεύονται και χαρίζουν σ’ αυτά τα χαλιά την κομψότητα, τη φινέτσα και την πολυτέλεια.
Τέλος, οι μοκέτες οι οποίες φημίζονται για την μοναδική τους ποιότητα, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και μεγεθών, είτε για επαγγελματικούς χώρους, είτε για οικιακή χρήση. Άλλοτε παιδικές και άλλοτε για ανθρώπους με πιο ιδιαίτερα γούστα. Οι μοκέτες, πάντα ικανές να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς και να προσδώσουν χαρακτήρα σε οποιαδήποτε χώρο χρειαστεί.

Είτε χαλιά, είτε μοκέτες, οτιδήποτε από τα δύο επιλέξετε και για οποιαδήποτε περίπτωση, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους με την ποιότητα τους, τις προσιτές τιμές για το είδος τους και την μεγάλη τους ποικιλία. Μπείτε στο site της colorecolori.gr για να βρείτε το χαλί που σας ταιριάζει.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877