Όταν γίνεσαι μαμά για πρώτη φορά, είναι τόσα τα καινούρια πράγματα που πρέπει να μάθεις από την αρχή που πραγματικά είναι αναπόφευκτο να κάνεις λάθη. Είναι περιπτώσεις, όπου δεν σου περνάει από το μυαλό ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, μέχρι να το ζήσεις. Κάπως έτσι έγινε και σε μένα, όταν γέννησα πριν 2 χρόνια την κορούλα μου. Είχα οργανώσει τα πάντα -έτσι νόμιζα τουλάχιστον- και πραγματικά δεν είχα να αντιμετωπίσω τις αντιξοότητες που περίμενα. Εκτός από το γεγονός ότι τίποτα δεν πήγαινε, όπως αναμενόταν, σε φαινομενικά ανώδυνες καταστάσεις. Όπως, για παράδειγμα, στα βρεφικά φορμάκια. Νόμιζα ότι ήταν κάτι απλό να αγοράσεις 3-4 φορμάκια για το μωρό σου. Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν ήταν. Για να μην κάνετε κι εσείς τα ίδια λάθη, διαβάστε παρακάτω!

Το σωστό μέγεθος

Ο Γολγοθάς μου ξεκίνησε με το μέγεθος. Το κοριτσάκι μου ήταν αρκετά ψηλό μωρό, αλλά ταυτόχρονα λεπτό. Λόγω αυτών των αναλογιών, θεώρησα ότι θα ταίριαζε στο κανονικό μέγεθος της ηλικίας της. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι στα φορμάκια μωρών δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την ταμπέλα του μεγέθους, αλλά αν αυτό είναι όντως για το μωρό μας. Το πρώτο φορμάκι που αγόρασα ήταν κοντό. Το δεύτερο ήταν για αρκετά μεγαλύτερη ηλικία και της ήταν λίγο φαρδύ, όμως καλύτερα φαρδύ και στο σωστό ύψος, παρά κοντό.

Οργανικό ύφασμα

Τα περισσότερα μωρά εμφανίζουν εξαιρετικά εύκολα αλλεργίες και δερματικά εξανθήματα. Ένας παράγοντας είναι το ύφασμα που ακουμπάει πάνω τους. Το να αγοράζουμε 100% βαμβακερά φορμάκια για μωρά είναι φυσικά απαραίτητο, όμως στο δικό μου μωρό κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό. Αργότερα έμαθα ότι τα περισσότερα ρούχα έχουν πάνω τους χρωστικές ουσίες και τοξίνες λόγω των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν στην καλλιέργεια του βαμβακιού. Σώθηκα όταν βρήκα φορμάκια από οργανικό βαμβάκι, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε βιολογικές καλλιέργειες που δεν ποτίζονται με φυτοφάρμακα και λοιπά βλαβερά.

Εκπτώσεις

Το παιδί μου δεν φόρεσε κανένα ρούχο του πάνω από 2-3 μήνες σε αυτή την πρώτη φάση της ανάπτυξης. Πόσο μάλλον φορμάκι, το οποίο με τους πρώτους πόντους σε ύψος φαίνεται αμέσως ότι κόντυνε. Είναι, λοιπόν, πραγματικά ανούσιο ξόδεμα χρημάτων να αγοράζετε βρεφικά ρούχα στην κανονική τιμή. Όλα τα καταστήματα προσφέρουν πολύ γενναιόδωρες εκπτώσεις και όχι μόνο στο τέλος της σεζόν.

Όσο απλούστερο τόσο καλύτερο

Στην αρχή, επέλεγα φορμάκια για κορίτσια με διάφορα ευφάνταστα στοιχεία πάνω, όπως τούλια και φερμουάρ. Στην πορεία διαπίστωσα ότι αυτά όχι μόνο δεν είναι ασφαλή, αφού μια φορά πρόλαβα την κόρη μου στο παρά τσακ από το μασουλήσει το τούλι, αλλά δεν είναι και καθόλου βολικά, όταν πρέπει να αλλάζεις το παιδί πάνω από πέντε φορές μέσα στη μέρα.

Χρώμα

Το χρώμα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στα βρεφικά ρούχα και από μια ηλικία και πάνω το αποφασίζει το παιδί. Στα βρεφικά φορμάκια, όμως, συνήθως το διαλέγει η μαμά και κάνει το εξής λάθος. Αν έχει αγόρι παίρνει όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και για κορίτσι όλες τις αποχρώσεις του ροζ. Είναι τρομερό, όμως, πόσο βαρετά θα σας φαίνονται μετά από λίγο όλα αυτά τα φορμάκια και πόσο θα θέλατε να είχατε βάλει λίγη ποικιλία στη ζωή σας. Προσωπικά, το αγαπημένο φορμάκι της κόρης μου είναι και το τελευταίο που αγόρασα σε αποχρώσεις του πράσινου.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877