Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πολύτιμα αντικείμενα και ζωτικής σημασίας για την καθημερινή σας ζωή. Ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας τους είναι να μάθετε πώς να μην τα χάσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει άσκοπα πολλές ώρες ψάχνοντας πού έχει βάλει κάποιο μικρό αντικείμενο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Το μικρό μέγεθος των ακουστικών είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όμως ταυτόχρονα μπορεί να γίνει μειονέκτημα, αν δεν θυμάστε πού τα έχετε βάλει. Σύμφωνα με τους ειδικούς από το akoustika.varikoias.gr, υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία, για να αποφύγετε την απώλεια των ακουστικών βαρηκοΐας σας: ρουτίνα και ασφαλής αποθήκευση.

Ρουτίνα

Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια συνεπή ρουτίνα στη χρήση των ακουστικών. Για παράδειγμα, ξυπνάτε κάθε πρωί και τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι στη θήκη τους στο κομοδίνο σας, από όπου τα παίρνετε. Όταν κάνετε ντους, θα πρέπει να τα τοποθετείτε σε συγκεκριμένο σημείο και γενικά να έχετε το ίδιο μοτίβο, κάθε φορά που τα αφαιρείτε.

Εάν πρέπει να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και ανησυχείτε ότι μπορεί να ξεχάσετε πού τα βάλετε, τότε σας προτείνουμε να πείτε δυνατά στον εαυτό σας, για παράδειγμα: «Τα ακουστικά μου βρίσκονται στο μπολ στο τραπέζι της κουζίνας.» Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσετε βοήθεια από ένα μέλος της οικογένειάς σας, αναφέροντας του πού τα αφήσατε.

απώλεια ακοής

Ασφαλής αποθήκευση

Η ασφαλής αποθήκευση είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας, για να διατηρείτε πάντα τα βοηθήματα ακοής σας ασφαλή. Ένα κουτί με επένδυση ή αφυγραντήρα είναι το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε, ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ασφαλή, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στα αυτιά σας. Μην βάζετε τα ακουστικά ή τις μπαταρίες τους στην τσέπη του παντελονιού, καθώς ενδέχεται να καταλήξουν στο πλυντήριο, πριν καν το καταλάβετε.

Συμβουλές για τους φροντιστές

Όταν ο χρήστης των ακουστικών έχει προβλήματα μνήμης, η παρακολούθηση των αντικειμένων του μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, το να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ακούν καλά, είναι κλειδί, για να επικοινωνούν με τους συνανθρώπους τους και να διατηρούνται νοητικά υγιείς. Στόχος είναι να τους εκπαιδεύσετε να τοποθετούν τα ακουστικά τους κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Αυτό μπορείτε, για παράδειγμα, να το πετύχετε βάζοντας σε εμφανές σημείο, όπως πάνω στο κομοδίνο, ένα κουτί σε έντονο χρώμα, το οποίο απέξω έχει χρωματισμένο ένα αυτί.

Σταθερότητα

Τέλος, ας θυμηθούμε ότι περίπτωση απώλειας των ακουστικών είναι και αυτά να πέσουν από το κεφάλι, ειδικά στα παιδιά και τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν προσέχουν και τόσο. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να έχετε αξεσουάρ στήριξης, όπως κορδέλες και κλιπ, και φυσικά να έχετε διαλέξει το κατάλληλο ακουστικό, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο αυτί, δεν είναι χαλαρό σε αυτό, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό, ώστε να σας ενοχλεί.

  • Hide
Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Dewahoki303 Nagahoki303 Nagahoki303 Indo877