Sweet home

Vintage Ξύλινοι πίνακες: πώς θα διακοσμήσετε με αυτούς το σπίτι σας

Οι vintage ξύλινοι πίνακες είναι μια εξαιρετική πρόταση διακόσμησης και μπορούν να φέρουν έναν ξεχωριστό αέρα σε όποιο δωμάτιο επιλέξετε να τους βάλετε. Από την άλλη, χρειάζεται προσοχή στο πώς θα τους εντάξετε στη συνολική διακόσμηση του σπιτιού σας, ώστε να αναδειχθούν οι ίδιοι και ταυτόχρονα να αναδείξουν και τα υπόλοιπα στοιχεία. Ας δούμε παρακάτω μερικούς χρυσούς κανόνες που καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας, όταν τοποθετείτε ξύλινους πίνακες στους τοίχους σας.

Κάθε πίνακας ταιριάζει σε διαφορετικό δωμάτιο

Δεν ταιριάζουν όλοι οι πίνακες σε όλα τα δωμάτια. Ανάλογα με το στυλ τους αλλά και αυτό που απεικονίζουν θα πρέπει να μπουν και στο αντίστοιχο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ένας ξύλινος πίνακας με κάποιο ρητό ταιριάζει πολύ όμορφα στο χολ, ενώ ένας πίνακας με καμβά από κάποια παλιά διαφήμιση είναι ιδανικός για την κουζίνα. Ένας μεγάλος εντυπωσιακός ξύλινος πίνακας θα γίνει το statement αντικείμενο του σαλονιού, ενώ για την κρεβατοκάμαρα σας προτείνουμε να προτιμήσετε κάτι ρομαντικό και αέρινο.

Συνδυάστε τον πίνακα με το στυλ της διακόσμησης

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε είναι το στυλ της διακόσμησης που έχετε επιλέξει για το σπίτι να δένει με τον πίνακα. Σε ένα σπίτι με ρετρό διακόσμηση ένας πίνακας pop art θα μοιάζει εντελώς παράταιρος, οπότε είναι προτιμότερο να προτιμήσετε πίνακα κάποιου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, ο οποίος θα βασίζεται στα απαλά χρώματα. Αντίστοιχα, σε minimal διακόσμηση η μοντέρνα τέχνη είναι η καλύτερη πινελιά που μπορείτε να βάλετε στη διακόσμησή σας.

Ανοιχτόχρωμοι τοίχοι

Οι vintage ξύλινοι πίνακες θέλουν ανοιχτόχρωμους τοίχους, για να μπορέσουν να φανούν και να μη χαθούν μέσα σε ένα σκούρο πλαίσιο. Ανάλογα με το αν σας αρέσουν τα ψυχρά ή θερμά χρώματα, το γκρι ή το μπεζ είναι το καλύτερο background για όλους τους πίνακες. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τοποθετήσετε κάποιον πίνακα σε τοίχο με έντονο χρώμα, προτιμήστε τότε ασπρόμαυρο πίνακα.

Κρεμάστε σωστά τον πίνακα

Μια λεπτομέρεια που κάποιες φορές περνάει απαρατήρητη όταν κρεμάμε έναν πίνακα είναι το ύψος αλλά και η ίσια τοποθέτηση. Μια συχνή παρανόηση είναι ότι ο πίνακας πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών, όταν είμαστε όρθιοι. Όμως, ειδικά αν πρόκειται για το σαλόνι, στο οποίο σχεδόν συνέχεια είμαστε καθιστοί, είναι πολύ πιο όμορφο και αρμονικό να βάλουμε τον πίνακα λίγο πιο κάτω. Πολλή προσοχή χρειάζεται επίσης και η τοποθέτηση του πίνακα, ώστε αυτός να μην είναι στραβός. Μπορεί εμείς που θα τον κρεμάσουμε να μην το καταλάβουμε, οι καλεσμένοι μας όμως σίγουρα θα το προσέξουν και τελικά ο πίνακας, ως στοιχείο της διακόσμησης, θα έχει αρνητική και όχι θετική επίπτωση.

Ο πίνακας σε περίοπτη θέση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από έναν πίνακα, ο οποίος έχει κρεμαστεί σε κάποιο σημείο που δεν τον βλέπει κανείς. Μια τέτοια παρέμβαση στη διακόσμηση μοιάζει να έχει γίνει απλώς επειδή πρέπει, κάτι που την κάνει να δείχνει ακόμα πιο μελαγχολική. Οι vintage ξύλινοι πίνακες πρέπει να είναι σε περίοπτο σημείο, ώστε να τους δοθεί η σημασία που τους αξίζει.

Πηγή: Echodeco.gr

Recent Posts

Τι ζάρια DnD να επιλέξετε σύμφωνα με τον ήρωα σας

Όταν ξεκινάει ένα καινούργιο campaign Dungeons & Dragons, τα ζάρια DnD και ο ήρωας που…

1 έτος ago

5 γυναικεία ρολόγια για δώρο Χριστουγέννων

Τα ρολόγια είναι κλασικά αξεσουάρ που μπορούν να προσθέσουν την τελευταία πινελιά σε οποιοδήποτε ντύσιμο…

1 έτος ago

Πώς να επιλέξετε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σαν επαγγελματίες

Όποιες και να είναι οι προτιμήσεις σας όσον αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, είναι απαραίτητα τα…

2 έτη ago

Βάψιμο μινιατούρας: 5 συμβουλές για να ζωγραφίζετε καλύτερα μικρές λεπτομέρειες

Το βάψιμο μινιατούρας απαιτεί καλή λεπτή κινητικότητα και όραση και να χρησιμοποιείτε επιδέξια το πινέλο.…

2 έτη ago

Τι είναι καλύτερο η λεύκανση δοντιών με λέιζερ ή όψεις ρητίνης;

Ένα όμορφο χαμόγελο βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση ενός ατόμου, αλλά βοηθά ιδιαίτερα στην τόνωση της…

2 έτη ago

Μελάνια εκτυπωτών: Πως να κάνετε οικονομία

Μια από τις “ενοχλήσεις” της σύγχρονης ζωής είναι το υψηλό κόστος που υπάρχει στα μελάνια…

2 έτη ago